Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Κτίρια ερειπωμένα - μυαλά κλειδωμένα.


Αποκατάσταση παλαιών κτιρίων και ερειπωμένων πολιτικών συνειδήσεων. 

Το κάθε κτίριο αποτελεί ένα σύνολο από ενοποιητικά στοιχεία δομικά, λειτουργικά και αισθητικά. Στα παλιά εγκαταλειμμένα και ερειπωμένα κτίρια λείπουν κάποια από αυτά, έτσι ώστε να μην μπορούν να λειτουργήσουν. Λείπει η συνοχή στη δομή, στη λειτουργία και στην αισθητική τους. 

Τι χρειάζεται ένα παλιό κτίριο για να καταστεί επαναλειτουργήσιμο, να εξυπηρετεί σύγχρονες ανάγκες και λειτουργίες;


Χρειάζεται γενική επισκευή, ανακαίνιση και αποκατάσταση. Χρειάζεται απομάκρυνση των παλαιών και βλαπτικών ή άχρηστων υλικών, επανασχεδιασμός των εσωτερικών χώρων, πρόταση νέων σύγχρονων βελτιωτικών κινήσεων με νέα φιλικά προς το χρήστη και το περιβάλλον υλικά.

Κάπως έτσι θα έπρεπε να είναι και το πολιτικό προσωπικό της χώρας, από την πιο μικρή κοινωνία και Δήμο έως την εθνική αντιπροσώπευση. 

Βρισκόμαστε στη διαδρομή μιας μακράς προεκλογικής περιόδου, που κάποια μυαλά την έχουν αναγάγει σε μείζων εθνικό θέμα, ενώ η χώρα έχει τεράστια προβλήματα που απαιτούν άμεση λύση. 

Κάποια μυαλά στρουθοκαμηλίζουν, προσπαθώντας να αποφύγουν την καυτή πατάτα των προβλημάτων, παίζοντας στο πόκερ με μπλόφες τις τύχες της.

Κάποια πράγματα στην πολιτική δεν μπορούν να ειπωθούν και να μαρτυρηθούν. Αλλά όσα λέγονται ας είναι τουλάχιστον αλήθεια. Δεν είναι αποδεκτές πια προεκλογικές φράσεις όπως «ήρθε η στιγμή να πούμε αλήθεια…», παραδεχόμενοι εμμέσως πως τόσο καιρό έλεγαν ψέματα. 

Και ποια είναι η ευθύνη των πολιτών; Τεράστια. 

Εμείς οι πολίτες είμαστε οι άμεσα υπεύθυνοι της σύστασης τόσο των Δημοτικών Συμβουλίων, όσο και της Βουλής. Θα πρέπει να απεμπολήσουμε τις προσωπικές μικροσκοπιμότητες και να αποφασίζουμε με βάσει το κοινό καλό. 

Μυαλά κλειδωμένα υπάρχουν πολλά σε όλες τις πλευρές, τόσο στους εκλέκτορες, όσο και στους υποψηφίους. Και οι δύο οφείλουν να κάνουν την υπέρβασή τους, να αναδομήσουν τις προτεραιότητες τους, να απομακρύνουν τα παλιά, σαθρά πολιτικάντικα θεμέλια από τοξικά υλικά, να επανασχεδιάσουν με σύγχρονα δομικά υλικά το μέλλον της κοινωνίας, δίνοντας προτεραιότητα στη λειτουργικότητα και στην αισθητική της.

Τελικά όλα έχουν σχέσει και όλα δένουν μεταξύ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου