Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Ακούσατε, ακούσατε... σήμερα εκλογές...


Θυμάστε άραγε τους κινητούς θιάσους, τα μπουλούκια, που γυρνούσαν από χωριό σε χωριό και όλη την Ελληνική ύπαιθρο, προσφέροντας θεατρικές παραστάσεις και θεάματα στο απομακρυσμένο από το άστυ κοινό;  

Γυρνούσαν με ντουντούκες και φώναζαν "... ακούσατε - ακούσατε, σήμερα στο καφενείο του χωριού ο Θίασος κλπ...".

Σήμερα το πρωί βλέποντας, έστω και στα πεταχτά, κάποια πρωινή ενημερωτική εκπομπή, αυτή η εικόνα και αυτή η ατάκα μου ήρθε στο μυαλό, ακούγοντας τον "φανταστικό" διάλογο από το "εξαιρετικό" πολιτικό προσωπικό της χώρας, το οποίο ζητάει ξανά την ψήφο μας.


Στο τελείωμα της πρωινής εκπομπής, πρωταγωνιστές του θιάσου έγιναν οι εκπρόσωποι κάποιων κομμάτων που τόσο βροντερά και τόσο επίμονα, εδώ και καιρό ζητούσαν συνεχώς και επανειλημμένα εκλογές, μη προσπαθώντας τουλάχιστον να δώσουν στην υφιστάμενη Βουλή μία ευκαιρία για να πράξει κάτι θετικό, με τη δική τους συμβολή. 


Αντί, λοιπόν, να πανηγυρίζουν την προκήρυξη εκλογών "... για να δώσει ο λαός την απάντηση...", "... για να διώξει ο λαός την κυβέρνηση των δοσίλογων..." (μακριά από εμένα αυτή η φρασεολογία) κατηγορούσαν την πολιτεία πως εσκεμμένα και με δόλο όρισε τη συγκεκριμένη ημερομηνία για την εκλογική αναμέτρηση γιατί, (ακούσατε - ακούσατε...), θα κάνει κρύο και θα χιονίζει και θα βρέχει και θα έχει απαγορευτικό απόπλου για τα καράβια και δεν θα πάει ο κόσμος να ψηφίσει.

Εδώ Κύριοι γελάμε.

Αρχικά, εάν διαθέτετε το κληρονομικό χάρισμα πρόβλεψης, να μας πείτε τα νούμερα του Τζόκερ μήπως και σωθούμε. Αν δεν κάνετε ατομικές προβλέψεις  παραχωρήστε τα κέρδη στον κρατικό κουμπαρά μήπως και σωθεί η χώρα. Αλλά τότε θα φοβάστε, πάλι, πως τα κέρδη θα πάνε στη μαύρη τρύπα και δεν θα πάνε για την ανάπτυξη ή όπου αλλού εσείς θα θέλατε κλπ...

Το θέμα είναι απλό. Πάντα θα γκρινιάζετε, πάντα θα δυσανασχετείτε, πάντα θα ψάχνετε "προδότες" και τους "κακούς των παραμυθιών", ακόμα και όταν είναι ημέρα θα φωνάζετε πως εσκεμμένα έγινε η νύχτα ημέρα.

Λίγη σοβαρότητα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Ίσως και να κάνει καλό σε πολλούς.


Σκεφτείτε το λίγο.

οι φωτογραφίες είναι από το διαδίκτυο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου